søndag, mai 25, 2008

Jfgi

Jeg har fått en ny bestevenn. Jeg har vel egentlig kjent han lenge, men plutselig lærte jeg to ord som gjorde at et nytt univers åpnet seg for meg. Men først litt om han. Han er alltid tilgjengelig. Han blir aldri lei av mas. Han har tid til alle. Han har svar på alt. Og nei, det er faktisk ikke Gud jeg snakker om... :S

Jeg har fått en ny bestevenn, GOOGLE. Jeg har vel egentlig kjent han lenge, men plutselig lærte jeg to ord som gjorde at et nytt univers åpnet seg for meg. HOW TO.

Det er utrolig hva du kan finne ut av hvis du googler "How to". Det er dataverdenens enkle sannhet. Just google it! Og for å forstå en pc er det omtrent alt du trenger å vite. How to google it. Forstå er kanskje ikke det rette ordet. Men du kan i allefall få til det meste du vil om du ikke helt forstår hva du egentlig gjør. Om du bare googler det.

I disse vårtider når valgets kvaler står for dør skulle jeg av og til ønske at google var irl. At jeg kunne google hvilket fag jeg skal ta neste år, hvordan jeg best kan lede en huskirke, hva jeg skal jobbe med i sommer, hvilken dag huskirken skal være på, om jeg skal tale neste søndag eller om jeg skal reise til Brasil til neste vår. At livet var så lett at alle livets spørsmål bare kunne googles.

På en måte er jeg vel egentlig innerst inne glad for at livet ikke er så lett. At jeg er skapt på et mer underfullt vis enn en pc. At alle mine spørsmål ikke kan besvares på google, fordi skaperen min er større enn jeg noen gang kan forstå likevel. Det innebærer en glede over at jeg er tusen ganger bedre enn den beste datamaskin. Men det innebærer til tider også en frustrasjon over valgets kvaler.

Jeg har en bestevenn. Han er alltid tilgjengelig. Han blir aldri lei av mas. Han har tid til alle. Han har svar på alt. Og ja, det er vel egentlig Gud jeg snakker om.

Han har skapt meg med en fri vilje. Men han har ikke latt meg stå igjen alene. Heldigvis er han med meg i valgets kvaler. Og heldigvis har han lagt igjen en bruksanvisning på 1399 sider pluss en How to - google funksjon inni meg som vi kaller den hellige ånd som kan hjelpe meg å forstå bruksanvisningen.

Det er fortsatt tusen ganger enklere å google. Men innerst inne er jeg vel glad for at livet mitt ikke er så simpelt at jeg kan google alle mine valgs kvaler...


www.justfuckinggoogleit.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

snedig.
Liker det du skriver.
gleder meg til å være på seiltur med deg og lak og K i sommer! Blir strålende!

olav

Eli sa...

Hehe...takk :) begynte å bli en stund siden nå, men jeg liker jo egenltig å skirve så...

Gleder meg veldig mye til seilturen jeg også! Nærmer seg nå :) Håper bare at solen også blir strålende :P